Mechteld ten Ham SpooktochtSpooktocht Groningen

Spooktocht in Groningen aan de grens bij Friesland en Drenthe

U beschikt over stalen zenuwen, u bent nooit bang in het donker en u heeft totaal geen inlevingsvermogen. Dan raden wij u aan om samen met u vrienden, collega's of familie mee te doen aan de nieuwe, uitdagende en vooral spannende spooktocht van Olivier Entertaining.

Spannende film voordat u start, gebaseerd op ware gebeurteninissen

Als u deelneemt aan onze griezeltocht wordt u ontvangen in onze nieuwe 'spookzaal'. Gelijk wordt u geconfronteerd met rare gasten. Vervolgens start de korte film waarin verteld wordt over het leven van Mechteld ten Ham, een arme vrouw die beschuldigt word van hekserij. 

Dan gaat u natuurlijk te voet naar het spookbos.. Fout! Hoe wel gaan we u uiteraard niet vertellen. Wij beloven u wel dat het een schrikwekkende en verbazende tocht gaat worden. En het 'spookrijden' heeft u nog nooit zo letterlijk opgevat...

Bekijk hier de trailer van de spooktochtfilm!

 
Tijdsduur: Circa 90 minuten
Deelnamedata: Zie datumoverzicht onderaan de pagina
Aantal deelnemers: Minimaal 5, maximaal 130 (groepjes van 5)
Kosten: € 16,00 per persoon incl. 6% btw

 

Het verhaal van Mechteld ten Ham

In het jaar 1605 is Oldebert een arm dorp dat veel te lijden heeft onder de 80-jarige oorlog. Tot overmaat van ramp wordt Oldebert ook nog regelmatig geplunderd. Ook zorgt de heersende pest voor veel slachtoffers.

In deze onrustige tijd leeft Mechteld ten Ham een teruggetrokken bestaan. Mechteld is een arme alleenstaande vrouw die vaak gepest wordt om haar lange blonde haren en grote ogen. Toch is Mechtel een vrouw die het goed met haar medeburgers voorheeft. Als ze op een dag voor haar huis zit, geeft ze de lieve kleine jongen Willem een stukje van haar zuurverdiende brood. 

Griezeltocht DrentheSpooktocht FrieslandGriezeltocht Friesland

Ondanks dat Mechteld regelmatig gepest wordt door de kinderen, is Mechteld zeer met ze begaan. Vooral voor Willem, haar buurjongetje, heeft Mechteld een zwak. Ook Willem is getroffen door de pest en Mechteld weet dat hij niet lang meer zal leven. Vaak spreekt ze haar zorg uit tegen buurtbewoners die niet begrijpen waar Mechteld zich mee bemoeit.

De volgende dag komt Hilgje, de moeder van Willem, met het levenloze lichaampje van Willem bij Mechteld aan de deur. Dit is het begin van een hoop ellende ..

Slecht weer

Onze spooktochten gaan ook bij slecht weer, gewoon door. Als u hier geen rekening mee heeft gehouden, dan is dat geen probleem. Wij hebben poncho´s te koop voor slechts € 1,00 per stuk.

Spookdata

Onderstaand vindt u een overzicht waarop onze spooktochten plaatsvinden. Het spookseizoen vindt plaats van oktober tot en met april.

 

September 2014 Oktober 2014 November 2014 December 2014 Januari 2014 Februari 2014
Vrijdag: Vrijdag: Vrijdag: Vrijdag: Vrijdag: Vrijdag:
           
Zaterdag: Zaterdag: Zaterdag: Dinsdag: Zaterdag: Zaterdag:
           
Zondag: Zondag: Zondag: Woensdag: Zondag: Zondag:
           

OVERIGE DATA OP AANVRAAG!

*Medio november 2014 organiseert Olivier Entertaining i.s.m. Partycentrum de Postwagen te Tolbert de megaspooktocht 'Halloween Cirque Du Freak'. De kosten voor deze spooktocht bedragen € 12,50 per persoon. Deelname kan al plaatsvinden vanaf 1 persoon! 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

Uw ervaringen

Naam
Bericht
 

Testimonials

Geplaatst door Zorggroep Groningen Locatie AG Wildervanck te Veendam
Op vrijdag 7 december een spooktocht gehad met aansluitend een stamppot buffet. Dit was georganiseerd door de personeelsvereniging van het AGW.rnWe hebben veel gelachen en zeker zeer genoten van het stamppot buffet.rnDe spoken waren uitstekend, vooral de spook die uit het koude water kwam. Toppie. We komen zeker nog een keer terug.rnMet vriendelijke groet Hans Weits PV AGWH

Geplaatst door alie dalhuisen
Het was lachen / gillen zaterdagavond.spooktocht was erg leuk, mannen met kettingzagen irritant en man op motor moet bekeuring krijgen ivm rijden zonder licht. :-) Jammer dat het al weer voorbij was. we komen zeker weer

Geplaatst door Tineke Visser
We zijn afgelopen vrijdag met collega's van de personeelsvereniging naar jullie geweest! Het was geweldig!! Eerst de spokentocht en daarna steengrillen!! Wat hebben we gelachten, maar wat hadden we een angstzweet! Het was zeer geslaagd! Bedankt voor de fijne avond!!

Geplaatst door Jacqueline Eppinga
Op vrijdag 13 oktober hadden wij een personeelsuitje van ons bedrijf. Eerst een buffet en daarna een spooktocht. Het buffet was prima voor elkaar en de spooktocht was leuk. Het was gelukkig droog toen we de spooktocht deden.rnrnWe hebben een gezellige avond gehad

Geplaatst door tandartsenpraktijk
We hebben 12 oktober met alle collega's eerst heerlijk genoten van het plaatgrillen wat uitstekend verzorgd was, daarna een zeer goed georganiseerde spokentocht gehad. Wat voor vele gil en lachpartijen heeft gezorgd. Top!!

Geplaatst door Danielle vd Bildt
Wij hebben met 23 man een spooktocht gehad met voorafgaand een BBQ. Alles was erg goed verzorgd en het personeel zet zich goed in en was erg vriendelijk. Wij hebben een ontzettend leuke avond gehad!

Geplaatst door Karin
Zaterdag spooktocht gedaan! professioneel opgezet. Was super leuk, veel gelachen maar ook zeker spannende momenten gehad . Heel erg leuk is! Aanrader!

Geplaatst door personeelsuitje Talant
25 november hebben we de spoken tocht gelopen en daarna steengrillen, dit was prima verzorgt, was zeer geslaagd.

Geplaatst door bennema state
het was een groot succes bedankt voor de gezellige avond de komplimenten aan de kok

Geplaatst door Gerda van der Heide
Afgelopen vrijdag met ons bedrijf een spooktocht gelopen. Er is veel gegild en gelachen. Zo hoort t ook :). Vooraf een heerlijk buffet. En ook het vegetarische deel was erg goed verzorgd. Van veel collega's gehoord dat ze het een erg leuke avond vonden.

Geplaatst door Renate
Afgelopen vrijdag met de pv een spooktocht gedaan met als afsluiting een snertmaaltijd. Het was zeer gelaagd, leuk in elkaar gezet en het eten was ook prima.

Geplaatst door Cendris
De barbecue was goed geregeld en de dame van het personeel vriendelijk.rnOndanks het druilerige weer was de spooktocht ook een groot succes! We hopen dat Tolbert niet teveel last heeft gehad van het gegil ;-)... We zullen onze ervaringen delen binnen ons bedrijf, dus wellicht dat jullie meer groepen van ons bedrijf mogen ontvangen in de toekomst

Geplaatst door Personeelsvereniging De HOfnar
we hebben deelgenomen aan de spooktocht en heben vooraf genoten van een heerlijk stamppotbuffet. na de spooktocht nog even gezellig nagezeten. goede en vriendelijke bediening